Welkom

Welkom op de website van Stichting De Groene Vinger!

Stichting De Groene Vinger bestaat uit een groep van betrokken bewoners van Kerk en Zanen rond de groenstrook langs de Afrikalaan te Alphen aan den Rijn.

Deze strook maakt een deel uit van de “Groene Vinger”: oer-Hollands polderlandschap dat vanuit het Zaanse Rietveld de stad binnendringt tot aan het midden van de wijk Kerk en Zanen.

“Welkom” verder lezen

Samen bouwen aan de wijktuin: NLDoet! 2018

Vind je het leuk om met een groepje mensen de handen uit de mouwen te steken, werk je graag buiten en zit je graag met je handen in de aarde? Dan ben jij de vrijwilligers die we zoeken om een steentje bij te dragen aan het uitbouwen van onze wijktuin.
De werkzaamheden tijdens NL-doet zullen vooral bestaan uit:

  • Fruitbomen en -struiken planten;
  • Bloembollen voor verwildering poten;
  • Een haag bouwen van wilgentakken;
  • Zaaien en poten van diverse groenten.

Natuurlijk nemen we ook de tijd om elkaar te leren kennen onder genot van een kopje koffie of thee. Het weiland kan erg nat zijn, neem laarzen mee! Tuingereedschap is aanwezig.

Wij doen mee aan de vrijwilligersdag NL Doet op zaterdagmiddag 10 maart a.s. van 13.30 tot 16.30 uur.

Je kan je aanmelden via de website NL Doet. Ga naar https://www.nldoet.nl/klus/29583 en klik op Aanmelden!

Koop een aandeel voor 2018!

Stichting De Groene Vinger geeft sinds 2015 oogstaandelen uit. Als tegenprestatie kan een houder van een oogstaandeel één keer per week komen oogsten. Maar: een oogstaandeel is zoals een echt aandeel op de beurs, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Ook in 2018 willen wij oogstaandelen beschikbaar stellen. De bijdrage voor dit jaar hebben wij gesteld op € 70.00 voor een aandeel.

Voor meer informatie hoe u uw aandeel kan reserveren, klik HIER